Підтримуємо Україну у ці важкі для нашої країни дні

вул. Данила Щербаківського, 9А

Київ/Нивки

  • Вінниця
  • Дніпро
  • Запоріжжя
  • І.-Франківськ
  • Кам'янець–Подільській
  • Київ/Нивки
  • Київ/Поділ
  • Львів
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Харків

Філософія

Філософія, яку ми пропонуємо в «Новому Акрополі», — це спосіб життя, що доступний для всіх і полягає в застосуванні на практиці учень великих мудреців усіх епох. Застосування знань робить людину кращою, а отже, вона зможе створити кращий світ. Живий філософський досвід сприяє активним і єднальним відносинам між людьми, що виявляє їхні найкращі риси.

Ми пропонуємо практичну філософію, яка буде корисною як для кожної людини окремо, так і для суспільства. Практичний і живий філософський досвід робить нас самобутнішими, впевненішими в собі й щасливішими.

Ми досягаємо цього не лише через читання, вивчення й теоретичні знання, але також і тим, що вчимося жити добре, бути сильними й ефективними, кожної миті свого життя, використовуючи можливості, що з’являються, і здобуваючи позитивні уроки навіть з негараздів.

Це і є те, що ми маємо на увазі під «філософією як способом життя».

 

ФІЛОСОФСЬКА ШКОЛА КЛАСИЧНОГО ЗРАЗКА

В основі діяльності «Нового Акрополя» — філософська школа класичного зразка як шлях до знань та індивідуального й колективного розвитку.

Ми вважаємо, що продовжуємо працю тих мудреців, які заснували філософські школи, що протягом усієї історії створювали нові моделі оновлення й давали відповіді на виклики кожної епохи.

Понад п’ятсот філософських шкіл надають простір для роздумів і дій, щоби зробити кращу людину і світ.

КОЛУМБІЯ. Цикл лекцій з єгипетської філософії в Медельїні

ЦИКЛ ЛЕКЦІЙ З ЄГИПЕТСЬКОЇ ФІЛОСОФІЇ В МЕДЕЛЬЇНІ (КОЛУМБІЯ)

ЛЮДСЬКІ ЦІННОСТІ (БЕЛЬГІЯ)

ЛЮДСЬКІ ЦІННОСТІ (БЕЛЬГІЯ)

Волонтери «Нового Акрополя» Брюсселя зав’язували з перехожими розмову про людські цінності та їх щоденне застосування. Вони розіграли невеличку сценку: хтось ніс валізку, яка раптово відкрилася, і з неї посипалися на землю багато кольорових кульок. Перехожі, поспішаючи допомогти, піднімали кульки й усвідомлювали, що кожна з них уособлює певну людську цінність.

ЖИТТЯ ТА СМЕРТЬ ЗА ПЛАТОНОМ (АРГЕНТИНА)

ЖИТТЯ ТА СМЕРТЬ ЗА ПЛАТОНОМ (АРГЕНТИНА)

Натхенні вченнями, які передає Платон у своїх діалогах, волонтери «Нового Акрополя» міста Бельграно представили у своєму центрі лекцію про те, що, за Платоном, може допомогти людині перед лицем життя і смерті.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ (ДОМІНІКАНСЬКА РЕСПУБЛІКА)

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ (ДОМІНІКАНСЬКА РЕСПУБЛІКА)

З нагоди Всесвітнього дня філософії «Новий Акрополь» Домініканської Республіки влаштував лекцію про щастя, на яку завітало багато слухачів.

ФІЛОСОФІЯ КЕЛЬТІВ (ПОЛЬЩА)

ФІЛОСОФІЯ КЕЛЬТІВ (ПОЛЬЩА)

«Новий Акрополь» Варшави представив лекцію «Філософія кельтів» про бачення кельтами світу та людини як частини природи. Цей захід був частиною циклу лекцій на різні теми під назвою «Унікальна філософська зустріч».

ПЛАТОН У ШАРЛОТТ (США)

ПЛАТОН У ШАРЛОТТ (США)

«Новий Акрополь» улаштував розважальний та водночас практичний захід в Університеті Північної Кароліни у Шарлотт, віддавши головну роль у цьому заході Платону. Красиве та оригінальне вираження учасниками філософських ідей Платона було частиною святкування Всесвітнього дня філософії.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ В БАНГАЛОРІ (ІНДІЯ)

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ В БАНГАЛОРІ (ІНДІЯ)

З нагоди Всесвітнього дня філософії 2016 «Новий Акрополь» разом з Бангалорською музичною школою організував культурний захід. Його головною темою була спорідненість музики та філософії як шляхів побудови мостів до гармонії. У заході взяли участь кілька виконавців.

«НОВИЙ АКРОПОЛЬ» НА ЯРМАРКУ CAINCO В САНТА-КРУС (БОЛІВІЯ)
«НОВИЙ АКРОПОЛЬ» НА ЯРМАРКУ CAINCO В САНТА-КРУС (БОЛІВІЯ)

«Новий Акрополь» зробив внесок у 8-мий Ярмарок вакансій для бакалаврів та аспірантів, організований Торгово-промисловою палатою міста Санта-Крус.
Студентам випускних курсів було запропоновано обговорити питання покликання та лідерства з філософського погляду. Понад 9 000 студентів відкрили цінність філософії для освіти.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ В РІЄЦІ (ХОРВАТІЯ)
ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ В РІЄЦІ (ХОРВАТІЯ)

З нагоди Всесвітнього дня філософії в Рієці було представлено лекцію про мистецтво життя та смерті згідно Тибетського буддизму, супроводжувану цитатами з одного з найдавніших текстів світу «Тибетської книги мертвих». Лекція стосувалася питань смерті та розуміння людської природи.

 

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ В ДУБЛІНІ (ІРЛАНДІЯ)
«Новий Акрополь» Дубліна ознаменував Всесвітній день філософії лекцією про Плотіна та концепцію краси як пошуку гармонії.

ФІЛОСОФІЯ НА ЮРИДИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ (ГОНДУРАС)

ФІЛОСОФІЯ НА ЮРИДИЧНОМУ ФАКУЛЬТЕТІ (ГОНДУРАС)

«Новий Акрополь» взяв участь у конгресі, організованому юридичним факультетом у Технологічному університеті Гондурасу під назвою «Філософія для життя». Понад сто слухачів були присутніми на лекціях під назвою «Жити по-філософськи» та «Волонтери в дії», проведених національним директором та волонтерами «Нового Акрополя» Гондурасу.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ В БЕЛГРАДІ (РЕСПУБЛІКА СЕРБІЯ)

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ В БЕЛГРАДІ (РЕСПУБЛІКА СЕРБІЯ)

З нагоди Всесвітнього дня філософії «Новий Акрополь» Белграду показав документальний фільм про римського філософа-імператора Марка Аврелія. Фільм надав можливість дослідити ідеали життя Марка Аврелія, його глибокі та особисті роздуми, а також продемонстрував його завзятість у прагненні до чеснот.

ІДЕАЛ ДОН КІХОТА (БОСНІЯ ТА ГЕРЦЕГОВИНА)

ІДЕАЛ ДОН КІХОТА (БОСНІЯ ТА ГЕРЦЕГОВИНА)

«Новий Акрополь» Сараєво провів лекцію, присвячену філософській ідеї: «Я знаю, якою людиною я хочу бути». Лекція базується на творі «Дон Кіхот», в якому цей безсмертний персонаж вирішує піти від комфорту свого повсякденного життя, щоби допомагати нужденним, боротися зі злом та захищати справедливість.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ В МАРІБОРІ (СЛОВЕНІЯ)

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ В МАРІБОРІ (СЛОВЕНІЯ)

З нагоди Всесвітнього дня філософії «Новий Акрополь» міста Марібор провів лекцію «Як філософія може допомогти нам у кризі: уроки та приклади стоїків». У заході взяла участь величезна аудиторія, також його транслювали по радіо «Агора» для словенської меншини в Австрії.

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ (ПАРАГВАЙ)

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ (ПАРАГВАЙ)

З нагоди Всесвітнього дня філософії «Новий Акрополь» Парагваю представив лекцію під назвою «Аристотель та Нікомахова етика».

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ В ЛОНДОНІ (ВЕЛИКА БРИТАНІЯ)

ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ В ЛОНДОНІ (ВЕЛИКА БРИТАНІЯ)

«Колесо чеснот» та група філософів у костюмах вирушили на Бродвейський ринок в Лондоні в розпал суботи, щоби відзначити Всесвітній день філософії. Понад ста пішоходам було запропоновано взяти участь в обертанні «Колеса», аби дослідити чесноти та надихнутись цитатами.