Підтримуємо Україну у ці важкі для нашої країни дні

вул. Данила Щербаківського, 9А

Київ/Нивки

  • Вінниця
  • Дніпро
  • Запоріжжя
  • І.-Франківськ
  • Кам'янець–Подільській
  • Київ/Нивки
  • Київ/Поділ
  • Львів
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Харків

12.07.2008

Екологічна експедиція до Кременецького ботанічного саду

Екологічна акція в Кременецькому ботсаду12-26 липня

Екологічні експедиції до Кременецького ботанічного саду вже стали доброю традицією для волонтерів групи активної екології «ГЕЯ» Асоціації «Новий Акрополь». Цього року ми вже всьоме відвідали кременецькі схили.

Кременецький ботсад — колись один з найгарніших ботанічних садів Європи зараз відновлюється після майже столітнього занепаду. І потрібно ще докласти немало зусиль, щоб повернути саду минулу красу і славу.

Завдання волонтерів просте — ми допомагаємо працівникам саду доглядати за рослинами, готувати ділянки для нових насаджень, прокладати доріжки й встановлювати загорожі. А на знак вдячності ботсад завжди гостинно приймає наше наметове містечко на одній зі своїх мальовничих галявин, з якої відкривається дивовижний краєвид.

Цього разу у двотижневій експедиції взяли участь волонтери з шести міст України, а також акропольці із Санкт-Петербургу.

Участники експедиції поділилися своїми враженнями:

Володимир (куратор акції, Київ): «Одна з проблем сучасного світу — це байдужість — як у ставленні до інших людей, так і до природи. Тому сьогодні так важливо об’єднувати зусилля в акціях доброї волі.

Вже другий рік у Кременці ми співпрацюємо із міжнародною волонтерською групою, в якій беруть участь добровольці з України, Польщі, Білорусії, Німеччини, Азербайджану. Цього разу ми спільно висаджували дерева біля пам’ятника засновнику Кременецького ботсаду Віллібальду Бессеру.

Хочеться особливо подякувати директору Василю Григоровичу Стельмащуку й робітникам ботанічного саду за гостинність і небайдуже ставлення до своєї справи. Адже завдяки їх зусиллям на наших очах відроджується сад с багатою колекцією рідкісних рослин».

Надя (Одеса): «Я вперше беру участь в екологічній акції. І найперше, що мене вразило — це табір волонтерів: доброзичливе ставлення і завжди гарний настрій. Незвично і те, що так багато людей, об’єднаних спільною ідеєю, різного віку і з різних міст зібрались в одному місці. Адже кожен з них міг провести свою відпустку інакше. Було дуже приємно побачитися із друзями з інших міст і цікаво познайомитися з новими людьми».

Максим (Одеса): «Мені дуже сподобалась організація експедиції — в нас була можливість і добре попрацювати (а коли робиш потрібну справу, це завжди приємно), і добре відпочити. У вільний час ми ходили на цікаві екскурсії, брали участь в семінарах і майстер-класах. Не завадила навіть погана погода, тому що коли доводиться зустрічатися з труднощами, це завжди об’єднує».

Надія (Донецьк): «Я вже не вперше в Кременці. Хочу сказати, що сюди завжди хочеться приїхати знову й знову. В ботанічному саду дуже гарна природа, яка нікого не може залишити байдужим. Крім того, в нас уже склалися дружні стосунки з працівниками саду — тепер ми приїжджаємо в гості до друзів».

Ми запрошуємо всіх бажаючих взяти участь в наших наступних акціях. Крім літніх екологічних експедицій група активної екології «ГЕЯ» проводить одноденні екологічні акції в ботанічних садах і парках Києва, Дніпропетровська, Харкова, Одеси, Львова, Донецька. До зустрічі!