Підтримуємо Україну у ці важкі для нашої країни дні

вул. Данила Щербаківського, 9А

Київ/Нивки

  • Вінниця
  • Дніпро
  • Запоріжжя
  • І.-Франківськ
  • Кам'янець–Подільській
  • Київ/Нивки
  • Київ/Поділ
  • Львів
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Харків

Київ/Нивки / 30.11.2017

#ЧитайУкраїнське: Що читають викладачі і учні школи філософії

Лектори, слухачі і волонтери школи філософії «Новий Акрополь» у Києві приєднуються до флешмобу #ЧитайУкраїнське, ініційованого Українським інститутом книги, і розказують про книжки українських видавництв, які зараз читають.

 

Олег Місяк, викладач курсу «Філософія для життя»

📓 «Пес на ім’я Моассі», Хорхе Анхель Ліврага

Видавництво «Новий Акрополь»

Тут нестандартний критичний погляд на суспільство і політичні режими — крізь погляд собаки. Ми звикли оцінювати розвиток цивілізації через економічні і політичні показники, але чи є в нашому житті місце духовному і внутрішньому виміру?

Ця книга написана у другій половині XX століття, показуються соціальні трагедії часу —  матеріалізм, невігластво, релігійний фанатизм. Вона закликає увійти в ХХІ століття з більш незалежними, цілісними і чистими поглядами.

 

Григорій Пирлік, учень

📓 «Шляхи під сонцем. Репортаж 20-х років», збірка

Видавництво «Темпора»

У цій книжці — доробок людей, які працювали в журналістиці за 90 років до мене. Вони бачили далекі країни, стали свідками масштабних перетворень у себе на Батьківщині. Наприклад, Дмитро Бузько і Гео Шкурупій одними з останніх бачили дніпровські пороги. А ми можемо мати про них уявлення тільки з архівних фото.

 

Марина Молоствова, волонтер

📓 «Напівдикий», Саллі Ґрін

Видавництво Старого Лева

Почала читати трилогію, щоб вчити українську. Тут захоплюючий сюжет і глибокі переживання, ти ніби поруч з героєм проживаєш всю ситуацію. Дуже крута фабула -— Натан живе у світі магів і не знає добрий він чи злий, бо народився від доброї чарівниці і злого чаклуна.

 

Тетяна Беспалько, волонтер

📓 «Сила Волі. Шлях до влади над собою», Келлі Макґоніґал

Видавництво «Наш Формат»

Вже в анотації було сказано, що цю книжку можна прочитати як книжку, а можна взяти як практику —  один розділ, один тиждень на роботу. Обираєш якийсь недолік і борешся з ним. Я от чотири місяці не їла печива і по 1 цукерці в тиждень.

 

Михайло Ардашин, викладач курсу «Вступ до мудрості Сходу»

📓 «Залишенець. Чорний ворон», Василь Шкляр

Клуб сімейного дозвілля

Книжка дуже лицарська. Тут розказується історія одного з отаманів часів Холодного Яру — української революції 1918-22 років. Описані мальовничі образи війни, бою, любові, дружби, зради. Для мене це книга про те, що ніякі зусилля ніколи не бувають марними. Навіть якщо ти в цей момент не бачиш користі — вона є. Зараз, коли читаю про ті події, то розумію, що ці люди билися за теперішню Україну, а не Україну 30-х.

 

Ольга Комиш, волонтер

📓 «Вступ до філософських студій», Андрій Баумейстер

Видавництво Малої академії Наук України

Дуже легко написано про важке. З часів університету тема філософії була для мене далекою і заплутаною, але цікавою. Ця книжка надихнула читати першоджерела, які раніше здавались зовсім незрозумілими.

 

Тетяна Косянчук, волонтер

📓 «20 000 льє під водою», Жуль Верн

Видавничий дім «Школа»

Коли у мене запитали, що з художньої літератури я прочитала останнє, усвідомила, що люблю цей жанр найбільше, але дуже давно не читала. Бо завжди є щось «корисніше» і «актуальніше» — і стало дуже прикро. Тож попросила друзів подарувати на День народження саме художню літературу, саме друковані книжки. Книжки про пригоди розвивають уяву, захоплюють і надихають.

 


У видавництві «Новий Акрополь» ми перекладаємо і друкуємо українською європейських філософів ХХ століття: П’єра Адо, Хорхе Анхеля Ліврагу, Делію Стейнберг Гусман.