ПІДТРИМУЄМО УКРАЇНУ

вул. Данила Щербаківського, 9А

Київ/Нивки

  • Вінниця
  • Дніпро
  • Запоріжжя
  • І.-Франківськ
  • Кам'янець–Подільській
  • Київ/Нивки
  • Київ/Поділ
  • Львів
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Харків

21.07.2012

11-та традиційна екологічна акція в Кременецькому ботанічному саду

З 21 по 29 липня 2012 року Асоціацією «Новий Акрополь» було проведено 11-ту традиційну екологічну акцію в Кременецькому ботанічному саду. Щороку ця подія збирає акропольців з різних міст України. Цього разу до екологічного табору приїхали 45 добровольців з Києва, Харкова, Дніпропетровська та Донецька. Протягом тижня учасники акції працювали на ділянках ботсаду, дівчата впорядковували територію, доглядали за лікувальними рослинами, хлопці будували нові алеї та дороги.

Кожен робочий день продовжувався цікавими екскурсіями-поїздками у визначні місця України: Остріг, Дубно, Почаїв, Підкамінь. Вечорами у таборі волонтери співали пісні під гітару, влаштовували літературні читання, театралізовані дійства.

Найбільш пам’ятною для всіх була, напевно, п’ятниця. Адже в цей день всі чекали на зустріч у Кременецькому літературно-меморіальному музеї Юліуша Словацького. Музей щороку гостинно запрошує до себе акропольців, що організовують тут тематичні творчі вечори. Цьогорічний вечір був присвячений поезії Срібного віку. У затишній вітальні музею панувала атмосфера дива, мистецького злету, вільного обміну думками та почуттями. На сцені декламували поезії Олександра Блока, Анни Ахматової, Марини Цвєтаєвої, Бориса Пастернака, співали романси. Другою частиною програми став концерт, який був організований зусиллями працівників музею, зокрема директора Сеніної Тамари Григорівни. Сама Тамара Григорівна не тільки була ведучою концерту, але й поділилася з слухачами власними віршами, які прозвучали дуже душевно і щиро. На концерті виступили мешканці міста Кременець, які, незважаючи на свій молодий вік, вже знані своєю творчістю. Зокрема, грою на фортепіано вразила всіх Єлизавета Ушакова, студентка Кременецького гуманітарно-педагогічного інституту ім. Т. Шевченка. У віртуозному виконанні Андрія Слюсаренка прозвучали музичні твори для гітари. Також свої пісні та вірші представив автор-виконавець Роман Левандовський, дипломант міжнародних українсько-польських конкурсів, який підкорив присутніх своєю щирістю, добротою та гумором. Вечір у музеї Юліуша Словацького став для всіх своєрідною подорожжю в минуле, у часи Срібного віку, сповненою натхненням, добром, теплотою спілкування з друзями-однодумцями. Продовжився вечір мандрівкою вулицями Кременця, спогляданням краєвидів старого міста і величних кременецьких гір.

«Кременець – це не місце, Кременець – це стан душі», ― відчуття цього супроводжувало всі дні, проведені в екологічному таборі. Кожна експедиція у ботанічному саду – це незабутні враження, світлі і добрі миттєвості дружнього спілкування. Наступного року з нетерпінням чекаємо на нову зустріч з прадавнім містом, з його привітними мешканцями, з ботанічним садом, який вже для багатьох став невід’ємною частиною теплих літніх спогадів.