ПІДТРИМУЄМО УКРАЇНУ

вул. Данила Щербаківського, 9А

Київ/Нивки

  • Вінниця
  • Дніпро
  • Запоріжжя
  • І.-Франківськ
  • Кам'янець–Подільській
  • Київ/Нивки
  • Київ/Поділ
  • Львів
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Харків

20.12.2010

ТИЖДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ В УКРАЇНІ

18 листопада 2010 р. у світі відзначали Міжнародний день філософії. З нагоди цього свята Асоціація «Новий Акрополь» стала ініціаторомТижня філософії в Україні.

 

СЕМІНАР «ВІДКРИЙ САМОГО СЕБЕ»

13-14 листопада

Київ, Дніпропетровськ

На семінарі-практикумі «Відкрий самого себе» учасники випробували себе у семи уміннях: слухати й чути, бачити, володіти своїм тілом, нестандартно мислити, висловлюватися, творити і, насамкінець – бути філософом. Такий підхід допомагає краще пізнати себе та свої здібності, розкрити творчий потенціал. А дружня атмосфера стає запорукою гарного настрою.

 

 

СТУДЕНТСЬКА ФІЛОСОФСЬКА ВІКТОРИНА

16 листопада 2010

Донецьк

У Донецьку волонтери «Нового Акрополя» спільно із кафедрою філософії Донецького національного університету підготували для студентів університету низку заходів до Всесвітнього дня філософії. Окрім участі у філософській вікторині, можна було ознайомитись із сучасною філософською літературою, випробувати долю, покрутивши «Колесо чеснот», та подивитись фільм про видатного філософа Марка Аврелія.  

 

 

ФІЛОСОФСЬКА ВІКТОРИНА ТА КОНКУРС ЕСЕ

18 листопада 2010

Київ

Уже традиційним стало проведення філософської вікторини для студентів Національного педагогічного університету ім. М. П Драгоманова. У подарунок учасники отримали тематичні журнали та закладки із цитатами відомих філософів.

А в межах самого Інституту філософської науки та освіти студентське наукове товариство організувало конкурс філософських есе на тему: «Чи потрібна філософія у ХХІ столітті».

 

 

 

IXМІЖНАРОДНА КОНФЕРЕНЦІЯ «ТРАДИЦІЯ І КУЛЬТУРА»

19-20 листопада 2010

Київ

На щорічну конференцію «Традиція і  культура», темою якої цього разу став «Феномен діалогу», приїхали науковці із різних міст України – Харкова, Донецька, Івано-Франківська, Рівного та ін. Після пленарного засідання робота пройшла у трьох секціях. Під час виступів і дискусій учасники обговорювали актуальні проблеми феномену діалогу у філософії, мовознавстві, мистецтвознавстві та освіті.

19 листопада в рамках конференції відбулась відкрита лекція доктора філософських наук, професора НАН України Віктора Малахова на тему «Етика відкритості в сучасному світі».

 

 

 

ТИЖДЕНЬ ФІЛОСОФІЇ В ОДЕСІ

16-20 листопада 2010

Одеса

в Одеській філії Асоціації «Новий Акрополь» до Всесвітнього дня філософії 16 та 19 листопада відбулись лекції «Піфагорійська школа» та «Давній Рим: філософія стоїків».

Також волонтери Нового Акрополя вирішили зробити невеликий подарунок для одеситів – в арт-кав’ярнях та книжкових магазинах вони роздавали листівки з цитатами великих філософів.

Завершився тиждень філософії зустріччю із старшим викладачем кафедри філософії і основ загальногуманітарного знання Одеського національного університету імені І.І.Мечнікова, членом правління товариства "Одеська гуманітарна традиція", відповідальним секретарем редколегії збірки наукових праць "DOXA" Неллі Адольфівною Івановою-Георгієвською на тему «Возделывание общего поля говоримого... или Диалогическая природа понимания».

 

Ольга Косянчук

Наталія Радченко

Анна Городенцева