ПІДТРИМУЄМО УКРАЇНУ

вул. Дорошенка 7

Львів

  • Вінниця
  • Дніпро
  • Запоріжжя
  • І.-Франківськ
  • Кам'янець–Подільській
  • Київ/Нивки
  • Київ/Поділ
  • Львів
  • Миколаїв
  • Одеса
  • Полтава
  • Харків

Львів / 06.03.2012

Виставка «Японія. Традиція краси»

 
Асоціація «Новий Акрополь»   Львівська національна галерея мистецтв запрошують на виставку
«Японія. Традиція краси» З 6 по 13 квітня
«Японія дала життя досконалій по формі культурі і розвинула в людях таку особливість зору, коли правду бачать у красі, а красу - у правді».
Рабіндранат Тагор

Поринути в атмосферу Японії, послухати національну музику та переглянути відео про країну відвідувачі зможуть під час роботи виставки «Японія. Традиція краси», що відбудеться у Львові з 6 по 13 квітня 2012 року.

Головна ідея проекту – познайомити українців із колосальним спадком, який несе в собі японська культура. На експозиції представлено 30 авторських фото, оригінальні експонати та 10 інформаційних стендів, які розкривають історію, особливості культури та мистецтва Японії.

«Японія. Традиція краси» – мандруюча виставка, яка експонувалася у Києві, Донецьку, Одесі, Дніпропетровську а відтепер її зможуть побачити і жителі Львова.

Відкриття виставки – 6 березня о 15:00 за адресою: Львів, Львівська національна галерея мистецтв, вул. Стефаника, 3.

Час роботи виставки: 10.00-17.00 год. (каса до 16.00 год.) щодня, вихідний – понеділок. В неділю: з 12.00 до 17.00 год.

Вартість квитка: 10 грн. – повний, 5 грн. – пільговий.

В рамках виставки запрошуємо на Майстер-класи 17 та 18 березня «Мистецтво японського живопису Сумі-е» Сумі-є – різновид японського живопису. У XV сторіччі було основним напрямком живопису Японії, і сформувалося під впливом духовних принципів дзен-буддизма.
"В чим тілесність шуму сосни, шелесту пелюсток вишні, дзвону весняного струмка або вічного мовчання каменів? У парі крапель чорної туші, кисті і білосніжного паперу".
Час проведення: 13:00 «Мистецтво поезії хайку» Винятково коротка форма і глибина змісту. Життя природи і людини в їх нерозривній єдності на тлі різних пір року. Такими є хайку (або хоку) - традиційна японська поезія, яка існує вже понад 500 років. Чому б і Вам не створити свій маленький шедевр? Час проведення: 17:00 31  березня та 1 квітня «Мистецтво розпису шовку» (тема «Квітуча сакура»)
Цветы сакуры Благоухают в Нара, Столице древней. И двор дворца заполнил Чистый аромат неба. Минамото Санетомо
У стародавньому мистецтві розпису шовку (по-іншому – батіку) кожен елемент візерунку вважався символом, що мав чарівну силу. І сьогодні це мистецтво зачаровує все більше людей у всьому світі своєю красою та неповторністю. Учасники майстер-класу зможуть власноруч розписати шовк традиційним японським зображенням гілок квітучої сакури. Час проведення: 13:00 «Мистецтво орігамі» Запрошуємо на майстер-клас з орігамі - стародавнього японського мистецтва складання фігурок з паперу. Виготовлення класичної кусудама, фокусів орігамі, традиційних коробочок. Створіть чудо з паперу! Час проведення: 17:00 Участь у майстер-класах за попереднім записом: Тел.: (032) 237-08-47, (098) 448-98-00, (099) 174-07-20

E-mail: [email protected]

Відеосюжети з виставки та майстер-класів:

Львів - Новий Акрополь «Японія. Традиція краси» ч.1 Львів - Новий Акрополь «Японія. Традиція краси» ч.2 Львів - Новий Акрополь «Японія. Традиція краси» ч.3 Львів - Новий Акрополь «Японія. Традиція краси» ч.4 Львів - Новий Акрополь «Японія. Традиція краси» ч.5 Львів - Новий Акрополь «Японія. Традиція краси» ч.6 Львів - Новий Акрополь «Японія. Традиція краси» ч.7 Львів - Новий Акрополь «Японія. Традиція краси» ч.8 Львів - Новий Акрополь «Японія. Традиція краси» ч.9 Панорамне фото виставки