27 та 28 грудня 2014 року 9 творчих особистостей встигли до настання Нового 2015 Року зробити нові відкриття – одні у мистецтві каліграфії інші, у кулінарії.
27-го грудня у приміщенні центру «Новий Акрополь» відбуливалися майстер-клас з «Сумі-е» - японського мистецтва малювання тушшю, а 28-го майстер-клас з виготовлення корисних солодощів з цікавими та смачними “сполуками”: кероб, какао-масла, агар-агару, меду, горіхів, ягід та ін.. В учасників спостерігалось помітне емоційне піднесення та покращення настрою, адже разом з відкриттям нового в результаті “новорічної магії” вони пішли з готовими витворами зробленими власноруч.
Ці майстер-класи проходять у нас не в перше і не в останнє.
Якщо Ви зацікавились, пишіть нам: [email protected]
Про японське мистецтво каліграфії «Сумі-е»:
Сумі-е – це древнє мистецтво малювання тушшю на рисовому папері, що сформувалося під впливом духовних принципів ДЗЕН і стало одним з основним видів японського мистецтва.
Сумі-е прагне відтворити речі живими, дихаючими, проникнути та відобразити їх внутрішню суть.
Особливість цього живопису в тому, що використовується лише туш чорного кольору, а також широка гама сірих кольорів туші, розчиненої у воді.
Про корисні солодощі:
Солодощі трьох видів, шоколадні, желейні та трюфельні цукерки виготовляються з керобу, какао-масла, агар-агару, меду, горіхів, ягід, фруктів, сухофруктів, пророщеного насіння, шротів та ін.. Їх роблять у спеціальних формах чи вдома, придбавши додаткового усі необхідні складники. Учасники дізнались про користь використаних продуктів та інші варіанти рецептів для продовження солодкої теми й надалі.